Ouderportaal: de school-app

Om de betrokkenheid van ouders bij school te vergemakkelijken, is er de school-app voor smartphone, tablet of PC. Met deze app, ook wel Ouderportaal genoemd, hebben ouders alles bij de hand: ziekmeldingen doorgeven, school- en groepsagenda, nieuwsbrieven en intekenlijsten.

Communicatie tussen school en ouders

Eén systeem voor alle communicatie tussen school en ouders. Ouders kunnen regelmatig op de app kijken om op de hoogte te blijven van de activiteiten op school en in de klas van uw kind(eren). De app is persoonlijk zodat ouders alleen informatie uit de groepen van hun kind(eren) zien naast schoolbrede informatie.

In de Snelstart handleiding vinden ouders de instructies hoe ze zich kunnen registreren voor Ouderportaal. De unieke inlogcode (token) kunnen ouders aanvragen bij de leerkracht.

Beide ouders toegang tot de app

Per kind kunnen meerdere ouders gebruik maken van de school-app. Gescheiden ouders ontvangen elk een inlogtoken zodat ze beide van de app gebruik kunnen maken. Hebben ouders zich eenmaal aangemeld, dan hebben zij met één account toegang tot de informatie van alle kinderen die zij bij ons op school hebben zitten. Zodra ouders de school-app in gebruik hebben genomen, kunnen zij bijvoorbeeld een ziekmelding van hun zoon of dochter via de app aan school doorgeven, bellen is dan niet meer nodig.

App downloaden?

De bijbehorende app is te downloaden in de Playstore en de App-store.

Ieder kind leert het zelf te doen
Ieder kind leert leren voor het leven
Wat je aandacht geeft groeit
De ruimte om eigen keuzes te maken
Ieder kind bereikt zijn eigen top