Nieuws

Wekelijks schrijft Marianne Scheeper een verslag van de filosofische gesprekken die zij voerde met de leerlingen uit groep 2, groep 4, en groep 7. Telkens weer pareltjes die de leerkrachten kunnen gebruiken in vervolggesprekken in de klas. Elders op deze website staat meer informatie over filosoferen in de klas, en hieronder een recent verslag. Met… Lees verder »

Voorname voorlezer

24 januari 2018

In het kader van de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari werd door de onderbouw een oproep gedaan aan (groot)ouders en andere betrokkenen om te komen voorlezen op school. Via een ouder kwam een Tweede Kamerlid op bezoek, de heer Paul van Meenen, woordvoerder Onderwijs voor de D66-fractie. Hij las voor in een kleuter- en in… Lees verder »

Juf Anouk gaat meebouwen aan een nieuwe school en daardoor ontstaat een vacature voor leerkracht in de middenbouw op dinsdag en woensdag of op woensdag en donderdag. Samen met juf Nathalie kan je groep E nóg wijzer maken. Via deze link krijg je meer informatie over deze vacature..   Wil jij graag op CMS De… Lees verder »

Kerst en kippenvel

19 december 2017

Het kippenvel kregen we niet van de kou, maar wel van het zingen door de kinderen op het schoolplein. Op maandag zongen de midden- en bovenbouwleerlingen en op dinsdag alle kleuters. Hun gezichtjes te zien, en ook die van de trotse ouders, is elk jaar weer een genot! Woensdag zingt het onvolprezen ouderkoor; ze oefenden… Lees verder »

Sinterklaas

5 december 2017

Ook dit jaar kwam Sinterklaas onze school met een bezoek verblijden. Hij nam drie echte RoetveegPieten mee die er een vrolijke boel van maakten in de hele school. Er werden leuke cadeautjes en prachtige surprises ontvangen. Alle Hulppieten en Hulpsinterklazen hadden weer erg hun best gedaan. Een SuperSintfeest! Bekijk hier een aantal foto’s. Veel werden… Lees verder »

Buurman in de natuur

20 november 2017

De állerleukste voorstelling die ooit op school is geweest: Buurman in de natuur ! Klik op de link om een goed beeld te krijgen. Het was onvergetelijk! Via deze link nog een aantal foto’s die we in onze speelzaal maakten.    

Kinderboekenweek

20 oktober 2017

Gruwelijk Eng was het thema dit jaar. Na een muzikale opening vonden veel activiteiten plaats in alle bouwen. Er werd veel voorgelezen door ouders en grootouders, kinderen mochten zelf lezen in hun favoriete positie. De kleuters liepen een heuse modeshow! Gelukkig bleek ‘griezelig’ ook heel leuk te zijn en kregen we geen meldingen van angstige… Lees verder »

Trots zijn op je werk: dan heb je iets goed gedaan! Het werkt motiverend voor om een nieuw werkje te gaan maken en het werkt inspirerend voor klasgenootjes die zoiets moois ook wel eens willen laten zien (aan zichzelf). Hier een aantal foto van troste middenbouwkinderen.

Eén groot feest was de Fancy Fair weer! Telkens denken we dat het allerbeste jaar geweest is en dan wordt het een jaar later toch weer overtroffen. Heerlijke hapjes en drankjes waren verkrijgbaar, de traditionele geschilde appeltjes (een kist vol) met kaneel, een héle grote pan soep.; van alles was er en het ging allemaal… Lees verder »

Vakantie- en studiedagen

20 augustus 2017

Het nieuwe schooljaar is alweer begonnen. Tijd om vakanties en studiedagen in de agenda’s te zetten. Je kunt ze hier vinden.

Schoolreisjes

16 juni 2017

Alle kinderen van onze school zijn weer op schoolreis geweest! De pret was groot en de foto`s talrijk! Voor een impressie klik hier.

Op woensdag 24 mei 2017 hebben de leerlingen van de midden- en bovenbouw zich ook dit jaar weer van hun sportieve kant laten zien. De geweldige sportdag, georganiseerd door gymmeester Mark, was een groot succes. Het weer was prachtig en de prestaties zo mogelijk nog mooier! Klik hier voor een foto-impressie.

“Deze avond had ik niet willen missen”, hoorden we in het verleden vaak van ouders die de materiaalavond bezochten. Het geeft zoveel informatie over hoe wij hier werken en vergroot de ouderbetrokkenheid bij het leerproces van je kind(eren). Op de Montessori materiaalavond van woensdag 17 mei 2017, konden ouders zélf een lesje ontvangen met de (montessori-)materialen waarmee de… Lees verder »

Paasontbijt

12 april 2017

Het was weer een gezellige ochtend, waarin Pasen werd gevierd in de school. Veel kinderen en onderbouw-juffen waren nog gehuld in hun nachtgewaad! In de andere bouwen waren talrijke “onesies” te bewonderen. Het verhaal van Pasen was in alle lokalen te horen. Voor een impressie klik op deze link.    

Meesters- en juffenfeest

29 maart 2017

Vandaag vierden alle juffen en meesters hun verjaardag op school. In de onderbouw waren de kinderen verkleed op school gekomen. Na het bekijken van de prachtige kostuums en kleren werden we toegezongen door de kinderen. Daarna mochten de kinderen om beurten hun cadeautje geven. Wat een mooie, lekkere, geurende dingen hebben we gehad!  Na een… Lees verder »

Fruit in de onderbouw

27 maart 2017

De kleuters hebben een lekker thema deze weken: ze leren van alles over (de smaak van) voedsel, gezond en ongezond eten. Ze proeven van alles, kleuren en plakken afbeeldingen van voedingsmiddelen én een enkeling schrijft er de namen bij… en dat leidt soms tot heel grappige woorden.  

Bouwavond

24 maart 2017

Net als voorgaande jaren heeft de bovenbouw weer bouwavond beleefd. Het thema was “tropical”. Alle kinderen waren in tropische sferen en dansten erop los. Juf Ingrid leidde de avond in goede banen en zorgde voor de verdeling van de hapjes en drankjes. Klik hier voor een uitgebreide sfeerimpressie.

BHV 2017

22 maart 2017

Het jaarlijkse praktijkexamen voor de Bedrijfshulpverleners is weer achter de rug: iedereen slaagde! We lieten zien dat we kunnen reanimeren, zonder en met behulp van een AED, we verbonden wonden en we liepen een rondje door het gebouw om de procedures bij een ontruiming nog eens door te nemen. De kers op de taart is… Lees verder »

CPC-toppers!

12 maart 2017

Zondag 12 maart hebben veel CMS-ers, met en zonder coach, meegedaan aan de 1 of 2,5 km-loop van de CPC. Wat zijn we trots op jullie!                                                          

Filosoferen met kinderen

24 januari 2017

Filosoferen met kinderen Het is vrij uniek dat wij op school filosofielessen kunnen aanbieden in groep 2, 4 en 7; weinig scholen bieden die mogelijkheid. Wij vinden het zo belangrijk dat wij er geld en ruimte voor vrijmaken. Een groot deel wordt betaald uit de ouderbijdrage. Op de site kinderfilosofie.nl staat mooi verwoord hoe wij… Lees verder »