Nieuws

Een groep Japanse studenten Architectuur bezocht onze school. Via Atelier Pro (de ontwerpers van ons gebouw) kwamen zij bij ons terecht. Ons gebouw (dat we delen met twee scholen en een kinderopvang)  heette tijdens het ontwerpproces ‘Montessorischool Valkenbos’: dat lees je terug in dit artikel dat de architect over het bezoek van de Japanners schreef…. Lees verder »

Vanmorgen filosofeerden de onder- en middenbouwgroep over de vraag of je de wereld kunt verbeteren. Daar hadden beide groepen een heleboel ideeën over. Meest voorkomend waren verbeteringen die inhielden dat de wereld werd ingericht als één grote speeltuin, er overal snoep te vinden en te eten was, vulkanen geld uitspuwden en er gewoond werd in… Lees verder »

Zandbakpret!

20 april 2018

Met dit schitterende weer duiken we gezellig onze zandbak in! Met de waterpomp aan hebben we nóg meer plezier!

Middenin de Vogelwijk startten de leerlingen uit groep 7 vandaag hun verkeersexamen. Eerst een fietskeuring, daarna wat behendigheidstests en tot slot de wijk door. Een enkeling verwachtte wat obscure mensen die door een gaatje in een krant de verrichtingen in de gaten hielden, maar dat viel mee (of tegen ;-)) De vrijwilligers van Veilig Verkeer… Lees verder »

De kleuters dachten vandaag na over kopietjes; bestaat er een kopietje van jezelf? Om daar achter te komen, is het belangrijk om te weten wat er van jezelf is. Voeten en oren sowieso. Je knuffel ook. Wat je gisteren vergeten bent, daar ontstond al twijfel. Want als je je schepje op het strand bent vergeten,… Lees verder »

                                Onlangs kregen leerlingen uit de bovenbouw de jaarlijkse ‘Dode Hoekles’ aangeboden. Op de website van ‘Veilig Op Weg’ staat de volgende informatie hierover: Het is niet raar dat u zich af en toe zorgen maakt over de veiligheid van uw… Lees verder »

Elke donderdag: Schrijfdans in de onderbouw Op CMS De Abeel werken veel vakleerkrachten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen alle lessen op hoog niveau ontvangen. Eenmaal per week is een leerkracht vrijgesteld om Schrijfdans met de kleuters te doen. Schrijfdans is bewegen in de lucht, op een krijtbord of op papier. De begeleidende muziek is… Lees verder »

Wekelijks schrijft Marianne Scheeper een verslag van de filosofische gesprekken die zij voerde met de leerlingen uit groep 2, groep 4, en groep 7. Telkens weer pareltjes die de leerkrachten kunnen gebruiken in vervolggesprekken in de klas. Elders op deze website staat meer informatie over filosoferen in de klas, en hieronder een recent verslag. Met… Lees verder »

Voorname voorlezer

24 januari 2018

In het kader van de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari werd door de onderbouw een oproep gedaan aan (groot)ouders en andere betrokkenen om te komen voorlezen op school. Via een ouder kwam een Tweede Kamerlid op bezoek, de heer Paul van Meenen, woordvoerder Onderwijs voor de D66-fractie. Hij las voor in een kleuter- en in… Lees verder »

Juf Anouk gaat meebouwen aan een nieuwe school en daardoor ontstaat een vacature voor leerkracht in de middenbouw op dinsdag en woensdag of op woensdag en donderdag. Samen met juf Nathalie kan je groep E nóg wijzer maken. Via deze link krijg je meer informatie over deze vacature..   Wil jij graag op CMS De… Lees verder »

Kerst en kippenvel

19 december 2017

Het kippenvel kregen we niet van de kou, maar wel van het zingen door de kinderen op het schoolplein. Op maandag zongen de midden- en bovenbouwleerlingen en op dinsdag alle kleuters. Hun gezichtjes te zien, en ook die van de trotse ouders, is elk jaar weer een genot! Woensdag zingt het onvolprezen ouderkoor; ze oefenden… Lees verder »

Sinterklaas

5 december 2017

Ook dit jaar kwam Sinterklaas onze school met een bezoek verblijden. Hij nam drie echte RoetveegPieten mee die er een vrolijke boel van maakten in de hele school. Er werden leuke cadeautjes en prachtige surprises ontvangen. Alle Hulppieten en Hulpsinterklazen hadden weer erg hun best gedaan. Een SuperSintfeest! Bekijk hier een aantal foto’s. Veel werden… Lees verder »

Buurman in de natuur

20 november 2017

De állerleukste voorstelling die ooit op school is geweest: Buurman in de natuur ! Klik op de link om een goed beeld te krijgen. Het was onvergetelijk! Via deze link nog een aantal foto’s die we in onze speelzaal maakten.    

Kinderboekenweek

20 oktober 2017

Gruwelijk Eng was het thema dit jaar. Na een muzikale opening vonden veel activiteiten plaats in alle bouwen. Er werd veel voorgelezen door ouders en grootouders, kinderen mochten zelf lezen in hun favoriete positie. De kleuters liepen een heuse modeshow! Gelukkig bleek ‘griezelig’ ook heel leuk te zijn en kregen we geen meldingen van angstige… Lees verder »

Trots zijn op je werk: dan heb je iets goed gedaan! Het werkt motiverend voor om een nieuw werkje te gaan maken en het werkt inspirerend voor klasgenootjes die zoiets moois ook wel eens willen laten zien (aan zichzelf). Hier een aantal foto van troste middenbouwkinderen.

Eén groot feest was de Fancy Fair weer! Telkens denken we dat het allerbeste jaar geweest is en dan wordt het een jaar later toch weer overtroffen. Heerlijke hapjes en drankjes waren verkrijgbaar, de traditionele geschilde appeltjes (een kist vol) met kaneel, een héle grote pan soep.; van alles was er en het ging allemaal… Lees verder »

Vakantie- en studiedagen

20 augustus 2017

Het nieuwe schooljaar is alweer begonnen. Tijd om vakanties en studiedagen in de agenda’s te zetten. Je kunt ze hier vinden.

Schoolreisjes

16 juni 2017

Alle kinderen van onze school zijn weer op schoolreis geweest! De pret was groot en de foto`s talrijk! Voor een impressie klik hier.

Op woensdag 24 mei 2017 hebben de leerlingen van de midden- en bovenbouw zich ook dit jaar weer van hun sportieve kant laten zien. De geweldige sportdag, georganiseerd door gymmeester Mark, was een groot succes. Het weer was prachtig en de prestaties zo mogelijk nog mooier! Klik hier voor een foto-impressie.

“Deze avond had ik niet willen missen”, hoorden we in het verleden vaak van ouders die de materiaalavond bezochten. Het geeft zoveel informatie over hoe wij hier werken en vergroot de ouderbetrokkenheid bij het leerproces van je kind(eren). Op de Montessori materiaalavond van woensdag 17 mei 2017, konden ouders zélf een lesje ontvangen met de (montessori-)materialen waarmee de… Lees verder »